Hvordan gjøre hunden din glad?

Å sikre hundens fysiske og mentale helse innebærer å konstant motivere hunden din, selv når du ikke er hjemme.

Nøkkelen til å holde hunden din glad er at du bruker mer tid med ham og hjelper ham med å utvikle sunne vaner.

Slik gjør du hunden din glad-01 (2)

del 1

berike hundens sinn

1. Når du er ute, må du holde den ensomme hunden opptatt.

Hunder ble opprinnelig domestisert av mennesker for gjeting og jakt, så når denne typen hunder undertrykkes, vil de være rampete og ødelegge overalt.

Design din hinderløype i henhold til hundens preferanser.

For å motivere hunden din kan du like godt leke matpedagogiske leker for den, for eksempel KONG lekkende matleker.

Mange typer tyggeleker er tilgjengelige for hunder, siden de ikke bare trener hundens kjevemuskler og tenner, men også hindrer ham i å tygge på skoene dine.

Lei noen til å gå tur med hunden eller lek med den når du er ute.

2. Utvid hundens "sosiale sirkel".

Hvis en hund blir stående alene eller låst hjemme hele dagen, er det ikke fremmende for fysisk og psykisk helse.Når den kommer i kontakt med andre mennesker eller andre hunder, vil den utvikle frykt.Det er imidlertid også nødvendig å forstå hundens temperament og kjenne grensen for sosiale aktiviteter den tåler.

Ta med hunden på tur, ta med hunden til hundeparken, eller avtal med noen for å ta med sin egen hund ut for å leke sammen.

En gang i uken, få en pålitelig venn som vet at hunder kommer bort for å se på hunden din og venne ham til å være rundt andre mennesker.

Hvis hunden din er engstelig og alltid på grensen til frykt, kan du like gjerne introdusere ham for én hund om gangen, selvfølgelig bare den typen som oppfører seg stille og ikke skremmer ham.

3. Tren hunden din.Å trene hunden din løfter ikke bare humøret, men det styrker også båndet mellom deg og hunden din fordi du kommuniserer nøyaktig hva du vil til ham når du trener ham.Hvis du ikke er sikker på hvilken trening som er best for hunden din, ta kontakt med en profesjonell hundetrener.

4. Etabler ditt urokkelige lederskap over hunden din.

Det er sant at du fullt ut må uttrykke din kjærlighet til en hund, men tross alt er en hund et stammedyr, og dens liv må ledes av en leder, ellers vil den falle i kaos.Derfor er det viktig å alltid etablere ditt lederskap over hunden din.

Lek kun med hunden din hvis den er i fred og villig til å leke.

Når hunden har fullført kommandoen du ga, må du gi den en spesiell belønning.

Når du går tur med hunden din, må hunden din være ved siden av eller bak deg.

5. Når du kommer overens med hunder, vær rolig og fattet.

Ikke vær rastløs, for du er lederen, og viser du dårlige følelser vil det definitivt ha en negativ innvirkning på hunden.

Når dyr er stresset, er de veldig aggressive.

6. Forbedre selvtilliten til hunden.

Tro det eller ei, hunder har også selvtillit.Som eier er det ting du kan gjøre for å øke hundens selvtillit.Gi for eksempel hunden din mye ros når den mestrer en ny ferdighet eller oppnår en annen prestasjon.

Husk: tonefall er nøkkelen når du kommuniserer med hunden din.Tonen i takknemlighet er forskjellig fra tonen i undervisningen.

Slik gjør du hunden din glad-01 (1)

del 2

Hold hunden din sunn

1. Hold hunden aktiv.

Som mennesker trenger hunder mosjon, spesielt hvis de har vært alene hele dagen.Derfor kan du like godt la hunden din spille flere hinderhopping, eller spille interessante interaktive spill med ham.

Gjemsel er gunstig for den fysiske og mentale helsen til hunder.

Hvis hunden din er aktiv, kan du registrere ham i et våkenhetstreningsprogram organisert av ditt lokale krisesenter.

Hvis valpen er tidlig ute, kan du like godt la den spille noen intense konkurransespill for å konsumere overdreven energi og forbedre dens sosiale ferdigheter.

Vannsport er en trygg treningsform med lav risiko for eldre hunder med stive ledd.

Hvis hunden fortsatt er ung, kan det være lurt å finne et sted hvor hunder av samme alder eller temperament som den samles i hundeparken, la den bli med og leke sammen, slik at du ikke trenger å bekymre deg for sikkerheten. .

2. Hundemat bør være ernæringsmessig balansert.

Et dyr er lykkeligst når det kan løpe og hoppe, og for det må det gis sunn mat.Hvordan du skal mate hunden din avhenger av dens alder, energi og allergener.Det beste alternativet er å kjøpe økologisk, kornfritt hundemat som er tilgjengelig på markedet.Noen veterinærer sverger imidlertid til det faktum at menneskelig mat er egnet for hunder, inkludert:

usaltet rå peanøttsmør

mini gulrøtter

gresskar

Haricot vert

Eple Crisp

havregryn

3. Avtal regelmessig time med veterinær for hundens fysiske undersøkelse.

En veterinær vil gi hunden din en fullstendig fysisk undersøkelse og, om nødvendig, vaksinasjoner.Det er best for valper og gamle hunder å oppsøke veterinær hver sjette måned, mens for voksne hunder under ti år er det best å oppsøke veterinær en gang i året.

Å ta hunden til veterinæren kan også lære deg hvordan du tar vare på hundens ører og tenner, holder den ren og sunn og eliminerer hygienefarer i tide.

4. Hold hunden trygg til enhver tid.

Tiltak for å sikre sikkerheten til hunder inkluderer: bruk av identifikasjonsmerker for hunder;installere gjerder der hunder bor for å isolere potensielle rovdyr;når hunder går ut i varmt vær, må det være komplette skyggetiltak og tilstrekkelig drikkevann .

Når du kjører, hold hunden din festet til setet og la den aldri stikke ut av vinduet, ellers kan den falle ut av bilen eller bli truffet av en luftbåren gjenstand.

Med mindre hunden er godt trent, må den holdes i bånd så snart den forlater huset for å unngå ulykker.Dette er viktig, spesielt i områder med høy trafikk.

Der det er hunder, må du holde øye med de små.La heller ikke et lite barn holde valpen, da han kan miste eller skade valpen.

5. Masser hunden regelmessig.

Regelmessig massasje kan dekomprimere hundens depresjon og lindre potensielle leddsmerter.

Forsiktig massering av muskler, fettlag og bein kan være veldig effektivt for å roe en engstelig hund.

Daglig massasje kan forlenge hundens levetid og forbedre livskvaliteten.

Før hunden driver med sport, kna leddene forsiktig, noe som vil hjelpe den til å slappe helt av i kropp og sinn under trening.

Great Danes og mastiffer er spesielt utsatt for leddgikt, så i tillegg til daglig massasje, bør du vurdere kosttilskudd for å bekjempe smerte og opprettholde god helse.

del 3

gjøre hunden glad

1. Gre og trim håret til golden retrieveren regelmessig.

Ikke bare er Golden Retrieverens hud utsatt for allergier, men den tykke pelsen er også utsatt for floker.Derfor, hvis du vil at hundens hud ikke skal klø, må du holde pelsen ren.I tillegg er det også gunstig for pelsen å ha god varmeisolering og varmebevarende effekter på henholdsvis varm sommer og kald vinter.

En annen fordel med å holde hundens pels ren er at den ikke kommer over hele møblene dine.

Vær spesielt oppmerksom på fjæringen på hundens hale og ben, som lett kan floke seg sammen og gjøre hunden din ukomfortabel.

2. Tilbring minst to timer om dagen med din Bull Terrier.

Pit Bull Terrieren er notorisk lojal, men han er mer klam enn andre raser og ønsker å være sammen med deg lenger slik at han ikke blir lei og ødelegger.

Den aktive bullterrieren kan ikke stå alene eller utendørs hele dagen.

Pit Bull Terriers er veldig atletiske og liker å svømme, løpe, spille frisbee og de fleste fysiske aktiviteter.

Pit Bull Terriers er sosiale mestere.En godt trent Pit Bull Terrier elsker å samhandle med mennesker og kan leke med venner og familie, til og med fremmede, så du vil gjerne ta ham med ut ofte.

3. I kaldt og fuktig vær må du holde Chihuahuaen varm.

Dette kan ikke ignoreres fordi chihuahuaer, som andre små hunder, har problemer med å regulere kroppstemperaturen og har ikke nok pels til å holde dem varme.

Chihuahuaer liker å klemme eiernes ben, både for å holde kulden ute og for følelsesmessige behov.

For å forhindre at chihuahuaen skjelver utendørs, kan du like godt bruke en genser for den.

4. Sørg for at terrieren har leker for å underholde seg selv, spesielt når han er alene.

Selv om terriere har en relativt selvstendig personlighet, trenger de også mye trening.Så lenge du sørger for trygge redskaper og steder, trenger den ikke at du følger med hele tiden, og den kan spille hele dagen av seg selv.

Når en terrier ikke har noe å leke med eller ingenting å gjøre når han blir alene, vil han underholde seg selv ved å forårsake skade, som å grave hull.

Terriere liker spesielt godt å leke med andre hunder, noe som også hjelper med deres sosiale ferdigheter.

Tips

Når du trener hunden din, vær seriøs, men ikke aggressiv.Ja, hunden din vil glede deg, men du må vise ham hva som er riktig.Aldri rop eller rist knyttneven på hunden din.

Kjenn hundens temperament.Hvis du vet at den er aggressiv, hold barn og andre borte fra den.

Hunder elsker å lære, så bruk litt tid på å lære dem nye triks eller adlyde nye kommandoer.

Med mindre hunden din oppfører seg dårlig, ikke oppbevar den i en kasse for alltid.

Med mindre hunden din er godt trent, må du holde den i bånd når den forlater det inngjerdede innhegningen.


Innleggstid: 20. november 2023